Exploring De Beauvoir Town, Hackney on Wednesday 26 April 2017

American Friends are invited to join us for a exploration of London’s De Beauvoir Town on the afternoon of Wednesday 26th April 2017. Between Islington and Dalston, in the south-west corner of Hackney, De Beauvoir Town is something of a haven for artists and designers.  You are invited to join us for an afternoon exploring this conservation area, we’ll visit two stunning architect designed homes, one a new build, the other a transformed Victorian property. We’ll also meet the ceramicist Kate Malone in her studio.

Please RSVP 020 7307 3701 or email Patrons@riba.org

Kate Malone, Ceramic Studio

Kate Malone is one of Britain’s most well-known ceramicists.

Her work is often inspired by exotic travels, the growth patterns and ripeness of nature.  Using strong colours and sumptuous crystalline glazes, her work communicates a ‘feel good factor’ through optimistic cladding of her forms with abundant sculptural details. 10,000 hand-glazed, hand-fired tiles by Kate form the stunning cladding of EPR’s 24 Saville Row.

A graduate of the Royal College of Art and a judge on BBC’s and a judge on BBC’s Great Pottery Throw Down  she will open the doors to her London studio for us.

Edit - Kate Malone, Ceramic Studio

 

Sunken House

Built in 2007, Sunken House is the home of Ed Reeve, architectural and luxury brand photographer. Designed in collaboration with David Adjaye the house sits on a former infill site in the heart of a conservation area. A sold timber load-bearing superstructure offers improved thermal and acoustic performance and a reduced carbon footprint. Natural and artificial lighting, picture windows and thick interior doors help to create both a frame to and sanctuary from the world outside.

Excavated to basement level the result is a three storey family home that has been inspired by the Victorian villas and workshops that surround it. Prefabricated laminated timber panels have lent itself to the moniker “Ed’s Shed”.

Sunken House © Ed Reeve

De Beauvoir House

Completed earlier this year, De Beauvoir House is a unique remodel and two storey extension of a Victorian, semi-detached family home. The client brief was to harmonise the layout of the internal spaces, making them work for their growing family’s needs. Architects Cousins and Cousins solution was a rear extension, a lightweight structural glulam timber insertion which frames a series of newly created modern spaces connected via a bespoke steel staircase.

De Beauvoir House © Cousins and Cousins